Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Hon leder Edits tv-program

Publicerad: 20 Augusti 2015, 08:43

Nu står det klart att Gina Dirawi blir programledare för Edits tv-program.


Ämnen i artikeln:

Gina Dirawi

8 april i år lanserade SVT satsningen Edit där man samlar bloggare, texter om bland annat samhälle och kultur. Ett sätt för SVT att nå en yngre icke-linjär målgrupp och det stod också klart att ett tv-format var planerat till hösten. Edit mötte snabbt kritik. Vissa ansåg att sajten borde förhandsprövats, andra att den kostat för mycket, en del att det var ett vänsterprojekt. Från publicisters håll kom kritiken att Edit, med hjälp av licenspengar konkurrerar med kommersiella aktörer.

I en intervju med SVT i förra veckan förklarade SVT:s kulturchef Eva Beckman att man gjorde fel vid lanseringen av Edit:

– I det hårda medieklimat som råder där många vill ta chansen att positionera sig kan jag förstå att det kommer kritik. Det här är bakvänt för hur SVT gör tv där trösklarna brukar vara höga. Det gjorde oss sårbara för kritik. Vi borde varit öppna med vår publicistiska och strategiska plan. Om man tittar på hur sajten har utvecklats från april fram till i dag så är det en enorm skillnad. Hade vi varit tydliga med att Edit skulle leda till en tv-serie hade inte diskussionen om förhandsprövning uppstått.

Det blir Gina Dirawi, som tidigare bland annat har lett Melodifestivalen på SVT, som blir programledare för Edits tv-program.

"Under tio onsdagar i höst kommer vår tids mest spännande personer få prata till punkt med mig. Det blir en gäst och en berättelse", säger Gina Dirawi i ett klipp på Edit.se där hon också ber om tips på vilka personer som Edits läsare skulle vilja se i programmet.

Programmet har premiär i höst och ska sändas på onsdagar klockan 22:15 i SVT2.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gina Dirawi

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.