Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon tar över Arbetarbladet

Publicerad: 28 januari 2016, 09:14

Helena Nyman tar över Arbetarbladet.

Foto: Press

Helena Nyman efterträder Daniel Nordström som chefredaktör på Arbetarbladet i Gävle.


Ämnen i artikeln:

ChefredaktörArbetarbladetMittmediaVLTDaniel Nordström

Helena Nyman har en 30 år lång journalistkarriär bakom sig, varav lång tid på Mittmedias tidning Arbetarbladet. Det senaste året har hon dock tagit en avstickare till SVT Nyheter Västernorrland där hon arbetat som redaktionschef och ansvarig utgivare. På Arbetarbladet var hon bland annat nyhetschef, nattchef och stf utgivare.

Nu kommer hon tillbaka till tidningen för att bli chefredaktör.
– Det har varit oerhört lärorikt att vara en del av SVT:s förändringsarbete och att jobba inom Public Service som är betydelsefullt för så många människor i Sverige, men nu kommer jag tillbaka till tidningsvärlden och den så viktiga lokala journalistiken. Jag är stolt över att åter få arbeta på Arbetarbladet och jag ser fram emot att samarbeta med en redaktion som brinner för de nära nyheterna, säger Helena Nyman i en kommentar.

Hon tillträder som chefredaktör i början av mars. Daniel Nordström går till VLT där han blir chefredaktör den 1 februari.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.