Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon tar över Hyper Island

Publicerad: 16 juni 2016, 09:12

Hon är Hyper Islands nya vd.

Foto: Pressbild

Sofia Wingren är ny vd på Hyper Island efter Johanna Frelin.


Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinSofia WingrenHyper Island

I höstas rapporterade Resumé att Johanna Frelin lämnar vd-stolen på Hyper Island. Sedan dess har en långdrgen process pågått för att hitta hennes efterträdare. Men nu är hon hittad. Det blir Sofia Wingren som får uppdraget att fortsätta Hyper Islands expansion – och samtidigt reda upp ekonomin. Som Resumé har berättat pressas skolan av en lång rad förlustår.
− Det här är en milstolpe för Hyper Island. Sofia kompletterar organisationen med ett väldigt starkt och inkluderande ledarskap i kombination med en gedigen erfarenhet att leda och växa företag internationell. Det är precis vad vi behöver, säger Fredrik Månsson, ordförande Hyper Island, i ett pressmeddelande.

Sofia Wingren har en mångårig erfarenhet från den världsomspännande utbildningsverksamheten EF Education First. De senaste 13 åren har hon arbetat globalt med Hong Kong och Schweiz som bas. I september kliver hon på det nya jobbet.
− Det känns oerhört roligt och smickrande att få anta utmaningen som VD på Hyper Island. Utbildningsbranschen handlar väldigt mycket om människor och utveckling och där har jag en del att tillföra, och ser med glädje fram emot att lära mig Hyper Islands perspektiv på lärande och morgondagens kompetens, säger hon om sitt nya jobb.

Hyper Island fortsätter att ledas av den tillförordnade vd:n Charlotte Sundåker under övergångsperioden. Läs vår helgintervju med henne här.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.