Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon tar över som marknadschef på däckjätten

Publicerad: 11 februari 2020, 15:25

Helene Kohlström tar över som ny marketing manager för Nokian Tyres och Vianor i Sverige.


Ämnen i artikeln:

VianorNokian Tyres

Nokian Tyres är däcktillverkaren med fokus på Sverige, Norge och Finland. Totalt omsätter koncernen cirka 16 miljarder kronor och har omkring 4800 anställda.

Nu får däckjätten, som även äger varumärket Vianor, en ny marknadschef i Sverige. Helene Kohlström kommer närmast från Siemens vitvaruverksamhet där hon de senaste fem åren haft en tjänst som nordic marketing manager.

– Det är kul att byta bransch och börja jobba med däck. För mig är det viktigt att jobba med varumärken som levererar hög kvalitet, vilket Nokian Tyres gör. Jag ser vissa likheter med varumärket Siemens, där jag arbetade tidigare, och Nokian Tyres. Båda använder ganska lika språk i marknadsföringen och båda är väldigt mycket premium och hög kvalitet, säger Helene Kohlström i ett pressmeddelande.

Enligt ett pressmeddelande har Helene Kohlström varit bilintresserad sedan hon var ung. Under tio års tid var hon bland annat aktiv inom Bilkåren, en frivillig försvarsorganisation med uppgift att rekrytera och utbilda fordonsförare till försvaret.

– Bilar och bilbranschen ligger mig varmt om hjärtat. Även därför känns Nokian Tyres som rätt bolag för mig. Det finns mycket kunnande och en härlig framåtanda i bolaget vilket gör det stimulerande att vara med i Nokian Tyres-teamet. Trafiksäkerhet har alltid varit viktigt för mig och är viktigt även för Nokian Tyres så även därför är det kul att få jobba i bolaget.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

VianorNokian Tyres

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News