Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon tar över STO-CPH

Publicerad: 27 augusti 2015, 13:09

Lotte Haxthausen tillträder som ny VD för produktionsbolaget STO-CPH. Hon efterträder därmed Johan Stemme som lämnar företaget efter åtta år.


Ämnen i artikeln:

EndemolShineProduktionsbolag

Lotte Haxthausen tillträdde tjänsten som vice vd och produktionschef samtidigt som Johan Stemme tog över som vd i december 2012. Hon är en av de som grundade företaget år 2000. Den avgående vd:n säger i en kommentar att han är både stolt och glad över sina åtta år på Stockholm- Köpenhamn och över allt det som man producerat tillsammans.

– Jag har haft förmånen att under alla år fått jobba med enastående medarbetare som berikat mitt liv både privat och professionellt. STO-CPH Produktion har genom åren varit med om såväl uppköp som koncernintåg, men alltid lyckats behålla sitt eget DNA. Det är ett styrkebevis inför framtiden, säger Johan Stemme i ett pressmeddelande.

– I och med det nyligen genomförda samgåendet mellan Shine Group och Endemol, står nya utmaningar företaget för dörren. Utmaningar som jag lämnar över till min efterträdare att ta sig an.

Bertil Rosenlund, COO för Endemol Shine Nordics:

– Vi har haft förmånen att få jobba med Lotte under många år och känner väl till hennes goda kapacitet och kreativitet. Jag välkomnar henne till att fortsätta vårda företagets starka varumärke på alla de plattformar som STO-CPH finns och kommer att finnas på. Samtidigt vill jag tacka Johan för de åtta roliga år vi har arbetat ihop och jag önskar honom lycka till med nästa utmaning

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News