Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon tar över UR

Publicerad: 18 januari 2018, 11:42

Sofia Wadensjö Karén.

Foto: Mårten Färlin

Tidningen Vi:s publisher Sofia Wadensjö Karén tar över efter Christel Tholse Willers.


Ämnen i artikeln:

Sofia Wadensjö KarénUR

I november avgick Christel Tholse Willers efter hård intern kritik. Nu står det klart att Tidningen Vi:s publisher Sofia Wadensjö Karén tar över som vd på UR.
– Sofia Wadensjö Karén är publicist och djupt grundad i tron på att UR och public service kan göra skillnad i vårt samhälle. Hon är också en bevisat framgångsrik chef och förändringsledare. Det är den kombinationen av kompetenser som vi har letat efter och funnit i Sofia. Jag är övertygad om att Sofia kommer kunna fortsätta UR:s förändringsresa och skapa kraft i att ta bolaget vidare in i det nya medielandskapet med att göra skillnad i människors lärande. Ett uppdrag som känns viktigare än någonsin, kommenterar Lisa Lindström, UR:s styrelseordförande och den som har lett arbetet med att rekrytera UR:s nya vd.

Sofia Wadensjö Karén har lett Tidningen Vi sedan 2011 och under hennes ledarskap har bolaget växt och blivit lönsamt. Innan dess jobbade hon på Aftonbladet.
– Det här är verkligen ett spännande uppdrag. För mig personligen är kombinationen journalistik, kunskapsförmedling och folkbildning oemotståndligt lockande. Jag ser nu fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare lyfta, vidareutveckla och förtydliga UR. Jag har haft fantastiska år på Vi, men i dessa tider – där inte bara journalistik utan även våra grundläggande demokratiska värderingar till viss del ifrågasätts – har jag svårt att föreställa mig ett mer meningsfullt uppdrag än det som vd på UR, kommenterar Sofia Wadensjö Karén.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Sofia Wadensjö KarénUR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.