Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hon tar över vd-rollen på Prime

Publicerad: 13 augusti 2018, 08:14

Therese Bohlin, ny vd för Prime

Foto: Pressbild

Therese Bohlin efterträder Markus Gustafsson som vd för kommunikationsbyrån Prime.


Ämnen i artikeln:

Carl Fredrik SammeliPrimeMarkus Gustafsson

Det sker en hel del förändringar inom Prime. Sedan tidigare har Resumé skrivit om att grundaren Carl Fredrik Sammeli lämnar byrån.

Sedan årsskiftet har diskussioner förts om hur ledningen ska se ut i framtiden, och nu står det klart att Therese Bolin efterträder Markus Gustafsson som ny vd för Prime. Markus Gustafsson fortsätter i företaget som kundansvarig och styrelsemedlem.

– Therese är en stark och erfaren ledare som varit drivande i att utveckla Prime de senaste åren och lämpar sig bäst att ta oss in i nästa fas. Vi måste alltid förändras snabbare än vår omvärld och våra kunder, vilket idag kräver helt nya typer av kompetenser och behov av internationalisering. Jag kommer fullt ut kunna fokusera på att skapa kundvärde framåt, säger Markus Gustafsson, avgående vd på Prime, i en kommentar.

Therese Bohlin har ingått i byråns ledningsgrupp och delägargrupp sedan 2013. Hon rekryterades från McCann som strategichef och har haft i uppdrag att skapa en starkare koppling mellan rådgivning och kreation.

– Jag ser fram emot att få leda en av världens bästa kommunikationsbyråer med några av de mest smarta och ambitiösa medarbetarna i branschen. Prime har sedan 2010 varit en av de mest kreativa kommunikationsbyråerna i världen och vi är väldigt stolta över vårt unika sätt att arbeta. Jag vill att vi ska fortsätta utmana den traditionella byråmodellen för att möta våra kunders ökade krav på snabb omställning. Bara i år har vi anställt ett tjugotal nya kompetenser för att kombinera experter på ett nytt sätt och vi står inför en spännande ny fas i vår utveckling, säger Therese Bohlin, vd på Prime.

Krister Nilsson utses till ny vice vd och ansvarig för Primes kundutveckling. David Orlic fortsätter i sin roll som vice VD och innovationschef.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.