onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Hyllad kreatörsduo till Åkestam Holst

Publicerad: 7 mars 2017, 07:50

Linus Bronge och Oskar Pernefeldt.

Foto: Pressbild

Linus Bronge och Oskar Pernefeldt lämnar Volt efter 1,5 år.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerOskar PernefeldtÅkestam HolstLinus BrongeMagnus JakobssonVolt

FT

Fredrik Thambert


I vintras lämnade kreatörsparet Daniel och Lisa Vaccino Volt för att återförenas med sin tidigare DDB-kollega Magnus Jakobsson på Åkestam Holst. Nu går den unga duon Linus Bronge och Oskar Pernefeldt samma väg.
– Vi är båda överens om att Åkestam Holst är Sveriges intressantaste byrå just nu. Att få jobba under samma tak som många av Sveriges bästa kreatörer känns som en enorm möjlighet för oss, säger Oskar Pernefeldt i en kommentar.

LÄS MER: Vaccinos lämnar Volt för Åkestam

De båda kreatörerna träffades på Beckmans Designhögskola och rekryterades direkt av CP+B Scandinavia. Efter en kortare sejour gick de vidare till Volt där de bland annat jobbat för Försvarsmakten. De ligger också bakom den uppmärksammade kampanjen "Sign Their Yearbook" för organisationen New Yorkers Against Gun Violence.
– Volt är en fantastisk byrå med ett starkt momentum, och det har varit väldigt givande att få vara med i den utvecklingen. Samtidigt är vi peppade på att prova på de muskler som kommer med en större byrå, säger Linus Bronge.

LÄS MER: Kreatörsduons Joe & The Juice-stunt

Det senaste året har Åkestam Holst förstärkt uppställningen med en rad prisbelönta kreatörer. Magnus Jakobsson, creative director, är nöjd med sina nytillskott.
– Oskar och Linus är två otroligt ambitiösa och moderna kreatörer, som trots sin ringa ålder besitter en senior vishet som får många "legender" i denna bransch att framstå som dropouts från mediegymnasiet. En rekrytering att bära som fjäder i sin obefintliga hatt, helt enkelt.

Linus och Oskar börjar på Åkestam Holst i mitten av april.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev