Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Innovationsbyrå hämtar vd från Hemnet

Publicerad: 6 maj 2015, 09:05

Tobias Bard

Foto: Andreas Elgstrand

Den digitala innovationsbyrån Prototyp Stockholm värvar Tobias Bard från Hemnet som ny vd. Den nuvarande vd:n och grundaren Pontus Österberg lämnar Stockholm för Barcelona.


Tobias Bard kommer från en tjänst som produktutvecklingschef på Hemnet och var dessförinnan technical creative director på Mobiento.

– Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda ett så skarpt och rutinerat gäng. Prototyp drivs av kärleken till kreativ teknik och jag kände mig hemma så fort jag klev innanför dörren, säger Tobias Bard i ett pressmeddelande.

Prototyp grundades för fyra år sedan och har i dag 12 anställda. Byråns nisch är att verifiera tekniska koncept och är en aktiv del av Stockholms startup-scen, där man samarbetar med ett tiotal olika initiativtagare. Prototyp låg också bakom en av de första apparna för Samsung Gear VR som lanserades tidigt under 2015. Tobias Bard tillträder tjänsten 4 maj.

- Vi är jätteglada att vi hittade Tobias. Tobias mångåriga bakgrund i team-ledande befattningar och hans gedigna erfarenhet från byråvärlden, både på utförar- och beställarsidan, kommer att stärka vårt erbjudande och möjliggöra fortsatt expansion. Men mest av allt kände vi att Tobias passade väldigt bra vad gäller värderingar, synsätt på ledarskap och vår framtida utveckling, säger Erik Lindgren, Prototyps grundare och styrelseordförande i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.