Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Innovationsprofilen till nystartade Hives

Publicerad: 11 juni 2021, 07:45

Fredrik Heghammar har haft toppjobb på Google och basat över Berghs reklamlinje. Nu går han över till nystartade Hives, ett bolag som ska hjälpa kunderna med sitt innovationsarbete.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Heghammar

Med en bakgrund på Google och Anomaly är Fredrik Heghammar något av en digitalguru i byråbranschen. De senaste åren har han drivit den egna innovationsbyrån House of Sparks och innan dess var han med och grundade snabbväxande Another Tomorrow. Vid sidan av det har han undervisat på både Berghs och Hyper Island, bland annat som programansvarig för Berghs reklamlinje. Nu byter han återigen jobb, även om fokus fortfarande ligger på innovation. Som ny chief transformation officer på startup-bolaget Hives ska han ta med sig sina erfarenheter för att starta upp ett erbjudande baserat på utbildningar och coachning för bolag som vill stärka innovationsarbetet. Affärsmodellen är en typ av prenumerationsmodell, även kallad Saas (software as a service).

– Vi ser att företag idag vill ha ut tydliga resultat från sitt innovationsarbete som stärker deras affär. I samband med att vi nu fått in erfarna och kompetenta investerare och styrelse med bland andra Partinc Capital, har vi nu skapat en fantastisk möjlighet tillsammans med Fredrik Heghammar. Med Fredriks gedigna bakgrund kommer vi att kunna göra ännu fler företag lyckosamma i sitt innovationsarbete, säger Alexander Wennerberg Larsson, vd på Hives.

Hives.co fick nyligen in sex miljoner kronor i riskkapital från investmentbolaget Partinc Capital.

– Innovationsarbete är omvälvande för existerande strukturer och processer. Vi ser nya arbetssätt växa fram som kräver stöd för att implementeras. Jag tror starkt på kraften i olika människors perspektiv och Hives gör det enkelt att engagera människor i innovation för att kunna få de bästa insikterna, idéerna och resultaten. Det är en otrolig möjlighet att få vara med och bygga något som gör att kunderna kan gå hela vägen med sitt innovationsarbete, säger Fredrik Heghammar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik Heghammar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News