Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jan Berkö lämnar Resumé

Publicerad: 26 april 2016, 08:38

Jan Berkö går vidare i karriären.

Foto: Andreas Elgstrand

Resumés försäljningschef Jan Berkö slutar efter nio år. Han blir senior konsult på rekryteringsföretaget Bohmans Nätverk.

Ämnen i artikeln:

Erik HaglöfBohmans NätverkResuméRekrytering

FT

Fredrik Thambert


Jan Berkö kom till Resumé år 2007 från Stormarknadspress där han var marknadschef. Dessförinnan hade han gjort en karriär inom resebranschen. Nu har det återigen blivit dags att pröva vingarna i ett nytt sammanhang.
– Det blev 15 år i resebranschen och 15 år i mediebranschen. Planen är att hitta en ny bransch igen, och valet föll på rekrytering, säger han.

På Bohmans nätverk blir Jan Berkö senior konsult. Vd Erik Haglöf är nöjd med sin värvning:
– Att byta jobb är i vissa lägen lika naturligt som att byta kläder och rekrytering som karriär ligger i tiden. Janne har en extremt positiv aura runt sig och är känd som både skicklig och svårslagen i sitt skrå. Därför är vi självfallet både stolta och glada över att han väljer oss när han nu tar sitt nästa steg i karriären. Han ger oss ökad trovärdighet inom försäljning och media.

Vid årsskiftet blev Resumés förre chefredaktör Claes de Faire rekryteringskonsult på Novare.

Hur ser du på att bli konkurrent till honom?
– Det ser jag fram emot. Han har nog också insett att rekrytering är en sjukt spännande och expansiv bransch, säger Jan Berkö.

Hur känns det att lämna Resumé?
– Det känns väldigt vemodigt. Jag har jobbat här sedan 2007, och de senaste två åren även med Veckans Affärer och Dagens Medicin. Jag har läst Resumé sedan 1993, så det var ett drömuppdrag när jag fick det.

Hur har tiden varit?
– Den har varit väldigt spännande. Jag har varit med på resan från när intäkterna kom till största delen från papper, vi hade 35 00 unika besökare på webben och en liten eventaffär. I dag är digitalt, event och print tre ungefär lika stora affärsområden. Det är ett helt annat jobb i dag.

Vad kommer du att sakna mest?
– Jag kommer att sakna alla som jobbar på Resumé och mitt team. Så är det.

Jan Berkö börjar sitt nya jobb i augusti. Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev