Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jan Friedman värvar tidigare Stampen-vd

Publicerad: 1 februari 2016, 08:50

Pelle Mattisson går till 2E Group.

Foto: Press

Jan Friedman plockar in Pelle Mattisson, tidigare koncernchef inom Stampen, till underhållningsföretaget 2E Group.


Ämnen i artikeln:

2EGroupPelle MattissonStampen

Pelle Mattisson tillträdde som vd och koncernchef på Stampen 2012, men fick abrupt lämna 2014 för att efterträdas av Martin Alsander. Mattisson hävdade då att han inte fick sparken utan att han ”i högsta grad gick självmant”.  Pelle Mattissons uppgift inom Stampen var att bygga upp Stampen Media Partner, som är koncernens bolag inom tillväxtmedier. Mattisson var inom Stampen i åtta år.

Nu blir han vd på underhållningsföretaget 2E Group, där han gör han sällskap med mediepersonligheten Jan Friedman. Friedman tillträdde som styrelseordförande för 2E så sent som i september 2015. Han utsågs dessutom i december till ordförande i Mittmedia.

– 2E Group har idag en stark position inom delar av upplevelseindustrin. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla koncernens nuvarande affärsområden, samt att succesivt expandera verksamheten till nya segment inom upplevelseindustrin, säger Pelle Mattisson i ett pressmeddelande.

Pelle Mattisson tillträder sin nya tjänst i dag och kommer att arbeta från koncernens kontor i Göteborg.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.