lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jan Helin till SVT

Publicerad: 15 december 2015, 09:05

Jag Helin går till SVT.

Jan Helin lämnar Aftonbladet för att bli programdirektör på SVT.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetPrintSveriges TelevisionSVTJan Helin

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Jan Helin avtackas just nu på Aftonbladets redaktion. Den 18 april börjar han som programdirektör hon Sveriges Television, då för områdena nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter.

Helin har arbetat som chefredaktör och ansvarig utgivare på Aftonbladet sedan 2008. Han är numera chef för affärsområdet publishing inom Schibsed Sverige. Innan Aftonbladet var han bland annat reporter på Sundsvalls Tidning och chefredaktör på Ålandstidningen.

– Jag är så oerhört stolt och tacksam för att ha fått leda det team av medarbetare som är Aftonbladet. Vi har tillsammans gjort en resa med Aftonbladet som vi kommer att minnas resten av våra liv. I mitt uppdrag ingår att inse när det är dags att lämna över. Jag fick ett fantastiskt spännande erbjudande av SVT om att vara med och leda framtidens Public service i ett läge där jag vet att Aftonbladet nu står starkt med medarbetare som är redo att ta nästa steg, säger Jan Helin i en kommentar.

Om sitt nya uppdrag säger han:
– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande uppdrag än att få vara programdirektör för SVT. För mig handlar det om att få jobba med ett brett innehåll inom områden jag brinner för och en professionalism hos medarbetare som är imponerande. Jag känner också att jag nu kan lämna över Aftonbladet i trygga händer. Bolaget står stabilt i strukturomvandlingen och det finns ett fantastiskt team som är redo att ta det vidare.

Sofia Olsson Olsén har utsetts till tillförordnad chefredaktör och tf ansvarig utgivare för Aftonbladet. Schibsted Sveriges chef Raoul Grünthal blir vd för Aftonbladet tills vidare. Dessa lösningar börjar gälla omedelbart.

Ambitionen är att kunna presentera en permanent tillsättning av posterna under det första kvartalet 2016.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev