Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Janne Josefsson ger sig in i pr-branschen – här är nya karriärsteget för grävande journalisten

Publicerad: 21 oktober 2021, 18:42

Janne Josefsson och Hampus Knutsson ska samarbeta.

Foto: SVT / Press.

Från grävande journalist till senior rådgivare – nu ska Janne Josefsson hjälpa krisexperten Hampus Knutsson på Wings PR.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonHampus KnutssonKris

Tillsammans med Hampus Knutsson och nystartade byrån Wings PR kommer Janne Josefsson erbjuda föreläsningar och utbildningar för olika uppdragsgivare.

Janne Josefsson skulle kunna beskrivas som ansiktet utåt för granskande journalistik i Sverige och är kanske mest förknippad med SVT:s Uppdrag Granskning. 

– Jag tycker att det är bra att dela kunskap och vara öppen med hur man tänker och arbetar som journalist i allmänhet och framför allt när det handlar om grävande reportage. Det behövs mer dialog och öppenhet i debatten i stället för skyttegravar och stängda dörrar, säger Janne Josefsson i ett pressmeddelande. 

– Jag uppfattar Hampus som en öppen och rak krishanterare som har viljan och förmågan att få organisationer och personer att ta tag i problem och berätta öppet om dem. Jag ställer inte upp på vad som helst, bara på sådant jag tycker är okej.

LÄS MER: Här är Hampus Knutssons nya byrå: ”Marknaden för kriskonsulter är väldigt bra”

Samarbetet blev klart efter en promenad mellan grävaren och krisexperten som ägde rum i Kungsträdgården. Redan nu har de ett par uppdrag tillsammans, dock oklart för vilka kunder.

– Jag och Janne har haft en del kontakt genom åren, bland annat när han har granskat organisationer jag har jobbat för. Jag respekterar honom väldigt mycket och jag tycker den granskande journalistiken är viktig för samhället. Dessutom tror jag på att det som regel är bättre att svara på frågor och ta tag i problem än att ducka och försöka slingra sig om man möter kritik, säger Hampus Knutsson och fortsätter:

– Med vår samlade erfarenhet av att granska och att vara granskad så tror jag att vi kan generera mycket kunskap till uppdragsgivarna som är svårt att få på ett annat sätt. Dessutom är Janne, tvärtemot mediebilden, en väldigt trevlig prick att ha och göra med.

LÄS MER: Janne Josefsson kovänder om pr-branschen 

Wings PR grundades tidigare i år av Hampus Knutsson, som närmast kommer från pr-byrån Prime. Tidigare i karriären har han bland annat jobbat som presschef för McDonald's och som kommunikationschef på Stampen och Moderaterna.

LÄS OCKSÅ: Janne Josefsson: Jag är inte PR-konsult – jag ska föreläsa 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.