Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jeanette Fors-Andrée lämnar Livsmedelsföretagen

Publicerad: 1 februari 2017, 09:05

Jeanette Fors Andrée.

Foto: Pressbild

Efter tre år på Livsmedelsföretagen startar Jeanette Fors-Andrée egen krisbyrå.


Ämnen i artikeln:

Jeanette Fors-AndréeKrishanteringPR-ByråerLivsmedelsföretagen

Jeanette Fors-Andrée är en av landets främsta krishanteringsexperter. De senaste tre åren har hon arbetat för Livsmedelsföretagen. Dessförinnan jobbade hon på Hill + Knowlton. Hon har även forskat i sju år kring kriskommunikation och krishantering vid Uppsala universitet.

Nu har gon bestämt sig att starta en egen byrå med inriktning på just krishantering och medierådgivning.
– Min första och största kund kommer att vara min tidigare arbetsgivare. På uppdrag av Livsmedelsföretagen ska jag fortsätta stötta de enskilda bolagen inom livsmedelsindustrin. Skillnaden är att jag nu också kan välja andra uppdrag, skriver hon i ett mejl.

Om att starta eget säger Jeanette Fors-Andrée:
– Det här känns otroligt spännande, men också extremt läskigt. Faktum är att det kan vara det läskigaste beslutet jag någonsin fattat. Jag lämnar tryggheten med en fast anställning. Tar klivet ut i det okända. Det pirrar i magen av spänning och förväntan. Men också skräck. Och förstås en massa "tänk om-tankar".

Som fristående kriskonsult vill hon hjälpa företag och organisationer att ta sig ur svåra situationer.
– När den mänskliga försvarsmekanismen gör att du vill stänga dörren om dig, lägga locket på och ljuga när sanningen hinner ikapp. När du vill skälla ut journalisterna och få utlopp för din frustration. När tungan blir torr och ångesten hamrar i bröstet. Det är då svårt att göra allting rätt. Och det är också därför som man behöver ta hjälp av någon med praktisk erfarenhet av så komplexa processer som krishantering, för sanningen är att man aldrig ska krishantera sig själv. Det är ungefär lika konstruktivt som att plocka fram skalpellen för att operera sin egen blindtarm, säger Jeanette Fors-Andrée.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.