Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jeff Jackett har lämnat Clas Ohlson – Åse Holmberg tar över

Publicerad: 7 oktober 2019, 09:47

Jeff Jackett och Åse Holmberg.

Clas Ohlsons marknadsdirektör Jeff Jackett har sagt upp sig och lämnat hemmafixaren. Tele2:s förre marknadsdirektör Åse Holmberg blir interim kommersiell chef.


Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonReklamÅse Holmberg

Jeff Jackett tillträdde som koncernchef för marknadsföring, handel och varumärke i maj 2018. Han beskrev det som ett "perfekt val" eftersom han var bosatt i Rättvik.

Under ett drygt år har han varit gruppansvarig och har varumärke, marknadsföring och merchandise-ansvaret för hela koncernen. I samarbete med reklambyrån King och inhouseavdelningen har han tagit fram kampanjer såsom förra årets pampiga julreklam som förde tankarna till de brittiska varuhusens episka tilltal.

LÄS MER: "Här är Jeff Jackett – kanadensaren som älskar 'big bets'"

I våras sade Jeff Jackett upp sig och efter sommaren avslutade han sitt uppdrag. Nu står det klart att Tele2:s tidigare marknadsdirektör Åse Holmberg, som lämnade bolaget innan operatörens omorganisation efter samgåendet med Com Hem, blir kommersiell chef på interimbasis.

Jeff Jackett säger till Resumé:

– I grund och botten lämnade jag jobbet eftersom jag inte kände att jag skulle ha möjlighet att realisera de ambitioner jag hade när jag började. Det som har hänt sedan dess är att bolaget valt att flytta om resurser, vilket har att göra med utvecklingen av branschen i stort och affärsklimatet. Clas Ohlson har såklart rätt att göra som de vill, men det gjorde det svårare att ha ett starkt centralt marknadsföringsfokus. Jag kände att det inte längre var den bästa platsen för mig att få utlopp för min talang.

– Men jagt tycker att det finns många smarta människor på Clas Ohlson och att det fortfarande är ett väldigt starkt varumärke. Jag har också mycket hjärta för människorna på King och är väldigt tacksam för deras insikter och kreativa talang. Det var bara inte rätt plats för mig längre, fortsätter han.

Vad ska du göra framöver?
– Jag letar efter nya spännande möjligheter just nu, men har ingenting konkret klart. Just nu ser jag till att spendera tid med min familj.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.