Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jennifer Wegerup och Hampus Knutsson till Moderaterna

Publicerad: 30 januari 2017, 09:23

Jennifer Wegerup och Hampus Knutsson inleder karriärer inom politiken.

Moderaterna gör nyckelvärvningar till kommunikationsavdelningen. Jennifer Wegerup från Aftonbladet och Hampus Knutsson som rattat Stampens kommunikation under krisåren ska hjälpa partiet till maktskifte 2018. Den sistnämnde blir ny kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

Politisk kommunikationHampus KnutssonStampenModeraternaKommunikationJennifer WegerupPolitik

Hampus Knutsson kom från Prime till krisande Stampen. Under 2016 hade han hett om öronen då mediekoncernen genomförde en rekonstruktion. Nu tar han över kommunikationschefsjobbet efter Per Nilsson som fick sparken i november förra året.

LÄS MER: Jennifer Wegerup lämnar Aftonbladet efter 14 år
LÄS MER: Stampen bröt med Prime på grund av konsult

Jennifer Wegerup kom till Aftonbladet 2003 efter nio år på Expressen och har bevakat Fotbolls-EM, OS och följt Zlatan Ibrahimovic i Milano och Paris. För några veckor sedan kunde Resumé berätta om att Jennifer Wegerup lämnar tidningen. Hon gör sin sista arbetsdag på Aftonbladet i morgon och nu byter hon riktning i karriären. Den förre Sportbladet-profilen går till Moderaternas kommunikationsavdelning. Hon börjar sitt arbete för partiet på riksnivå i maj.

– Det kommer att utkristallisera sig när jag börjar arbeta vad min roll blir, hur min penna och röst ska användas. Under våren ska jag skriva klart två böcker, sen börjar jag i maj.

Varför väljer du att lämna journalistiken?
– Jag ser det inte som att jag lämnar journalistiken, snarare som att jag hoppar på en stor och spännande utmaning. Är det något jag lärt mig under alla år som journalist är det att lyssna på folk, i intervjuer och i mejlande och samtal med alla läsare. Nu kommer jag att få göra det i kontakt med väljarna, det känns fint och viktigt.

Har du alltid varit moderat?
– Ja. Och jag har alltid varit mycket intresserad av både inrikes- och utrikespolitik. I stort sett alla journalister har ju en politisk åsikt och röstar på ett parti, men det hindrar dig inte från att göra ett objektivt arbete.

Varför väljer du att göra den här övergången nu?
– Sverige befinner sig i ett oroligt läge och jag tycker inte att landet styrs på rätt sätt. Det behövs förändring. I det läget kunde jag inte tacka nej till att få chansen att påverka och arbeta med Moderaterna, ett av våra största partier, som vill bilda regering.

Men du utesluter inte att du kommer tillbaka som journalist?
– Nu har jag allt fokus på mitt nya arbete och valet 2018. Men nej, absolut inte. Som sagt, alla journalister har poltiiska åsikter. Att byta bana i livet tror jag alla vi borde göra ibland, det gör dig till en bättre reporter, ger nya perspektiv. När jag pluggade jobbade jag som servitris och sen städerska, det har jag haft stor nytta av i arbetet som journalist. En redaktion kan lätt bli en separat verklighet.

Hur har dina journalistkollegor reagerat?
– Det här har varit hemligt men några få har vetat om det. En kollega som är sosse ända in i själen sa "jag förstår precis, jag skulle hoppat på samma jobb direkt, om det varit för den andra sidan, det här är en chans du måste ta". Så ser jag också på det. I dessa oroliga tider är det viktigare än någonsin att repsektera varandra och ha en bra samtalston även om man tycker olika.

LÄS MER: Stampen tar in kriskonsult

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.