fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jennifer Wegerup till Expressen

Publicerad: 13 december 2017, 09:50

Jennifer Wegerup.

Foto: Anderas Elgstrand

UPPDATERAD. Jennifer Wegerup arbetade på Aftonbladet i 14 år. Nu går hon till konkurrenten Expressen.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenJennifer Wegerup

FT

Fredrik Thambert


I början av åren lämnade Jennifer Wegerup Aftonbladet efter lång karriär på tidningen. Istället gick hon till Moderaterna. Men tiden på partiet blev kort. Redan efter sommaren lämnade hon för att återvända till journalistiken.

För några veckor sedan skrev Jennifer Wegerup en av de mest uppmärksammade texterna under #metoo. Resumé publicerade hennes berättelse om sexismen i mediebranschen och sanningen bakom varför hon lämnade Aftonbladet.

Nu står det klart att Jennifer Wegerup istället kommer att synas i Expressens spalter framöver. Hon kommer att skriva krönikor för tidningen.
– Ja, det stämmer. Rekryteringen är en del av vår långsiktiga satsning på att erbjuda starka röster som berör och har hög stilistisk förmåga. Vår sektion med kolumnister har det senaste året blivit Sveriges mest lästa. Mer detaljer kring Jennifer vill jag ej gå in på eftersom vi inte tänkt offentliggöra detta nu. Men eftersom ni redan avslöjat det kan jag säga att vi är glada att hon som kolumnist återvänder till Expressen där hon i många år bland annat var Londonkorrespondent innan sin sejour på Sportbladet, säger redaktionschefen Magnus Alselind till Resumé.

Bland Expressens övriga koluminster finns Alex Schulman, Nisha Besara, Hanne Kjöller, Torbjörn Nilsson och Johan Hakelius.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev