Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jenny Hedelin slutar på DI efter HQ-boken

Publicerad: 25 oktober 2016, 14:08

Jenny Hedelin ska ägna sig åt egna projekt framöver.

Foto: Pressbild

Efter boken om HQ-härvan lämnar Jenny Hedelin Dagens Industri. Enligt Resumés källor efter en konfilkt med ledningen. Det förnekar hon dock själv.


Ämnen i artikeln:

Mats QvibergHQ BankDagens Industri

Jenny Hedelin har arbetat som reporter på Dagens Industri i 13 år, varav tre som Kinakorrespondent. Sedan 2015 har hon varit tjänstledig för att skriva boken "HQ Gate" tillsammans med den norske affärsmannen Christen Ager-Hanssen, rådgivare åt Mats Qviberg under HQ-processen.

I boken avslöjar Jenny Hedelin hittills okända detaljer kring skandalerna i HQ Bank. Medierna i allmänhet, och i synnerhet SvD-reportern Carolina Neurath, får sig också några rejäla törnar.

Enligt uppgift till Resumé har boken väckt ont blod hos ledningen på Dagens Industri. Därför ska hon ha blivit omplacerad från reporter till researcher.
– Motivet sägs vara för att hon i boken berättar om hur diskussionerna gått på DI-redaktionen, uppger en källa.

När Resumé når Jenny Hedelin på tisdagsförmiddagen ber hon om att få återkomma efter ett möte. Det dröjer fram till sen eftermiddag innan hon återkommer. I ett sms skriver hon att hon lämnar tidningen – på eget bevåg.
– Det finns ingen konflikt mellan mig och Di. Orsaken till att jag lämnar är helt enkelt att jag tycker att jag har gjort mitt på tidningen, och efter tre år som Di:s korre i Kina känns det inte som att det finns så många fler utmaningar för mig på Di. Och med mitt nyss avslutade bokprojekt HQGATE som jag har jobbat med i 1,5 års tid känner jag att jag vill jobba med storytelling på ett helt annat sätt än vad som är möjligt som anställd i traditionella medier, säger hon och fortsätter:

– Jag ska gå vidare med egna projekt i delvis egen regi, och det känns superkul och skitspännande.

Jenny Hedelin vill inte kommentera Resumés uppgift att hon inte fick fortsätta som reporter på tidningen. Inte heller om hon får något avgångsvederlag.

Hur känns det att skiljas från DI?
– Känslorna är blandade. Sorgligt på ett sätt men kul att gå vidare. Jag har velat göra det en tid. Och nu har det uppstått en möjlighet att göra just det; det vill säga en ny affärsmöjlighet som jag tycker är spännande. Mina avtal med Di är belagda med sekretess. Kan därför inte kommentera dessa.

Resumé har även sökt redaktionschefen Jonas Jonsson under dagen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.