Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jesper Kling lämnar B-Reel – Oscar Erlandsson tar över ledarskapet

Publicerad: 22 juni 2021, 08:29

Jesper Kling efterträds på vd-posten av Oscar Erlandsson.

I höst blir det Oscar Erlandsson som ska få B-Reel att växa och utvecklas när Jesper Kling lämnar vd-posten och byrån efter fyra och ett halvt år.


Ämnen i artikeln:

B-ReelJesper Kling

Oscar Erlandsson är ny vd för B-Reel. Han kom till byrån från MullenLowe Brindfors 2015 och har ansvarat för att utveckla byråns strategierbjudande, både för kunder i Stockholm och ute i världen. Han har jobbat som strateg i nära två decennier, större delen av tiden inom Lowe-nätverket, både i London och Sverige.

Han efterträder Jesper Kling som kom till B-Reel från MullenLowe Brindfors i början av 2017.

I det senaste bokslutet krympte omsättningen till 53,3 miljoner kronor (62). Rörelseresultatet (EBITDA) för Stockholmsverksamheten uppgick till 2,1 miljoner kronor 2020, en ökning från -1 miljoner föregående år, med en vinstmarginal på 5 procent. Samtidigt ökade byråintäkten med 5,2 miljoner från föregående års 25,6 miljoner och landade 30,6 miljoner. Under de fyra åren som Jesper Kling har varit vd för byrån har byråintäkten växt med 250 procent.

– Vi har de senaste åren byggt en stark ledning där Oscar varit en av nyckelpersonerna. I sin roll som strategiansvarig har han även varit högst delaktig i utvecklingen av B-Reels  erbjudande. Det känns naturligt och fint att kunna lämna över till inre krafter att ta B-Reel till nästa nivå, säger Jesper Kling i en kommentar.

B-Reel har i dag fyra kontor i Europa och USA, och har utnämnts till ”Best workplace for innovators” av Fast Company. I Stockholm arbetar 30 personer med kunder som Storytel, H&M, LVMH, Rädda Barnen och Kicks.

– Det går inte att överskatta Jespers bidrag till den metamorfos B-Reel har genomgått de senaste åren. Stockholm är vårt ursprung och har varit en motor i vår utveckling. Oscar har jag lärt känna som en skarp, ödmjuk och mångsidig nyckelspelare. Med honom får vi fyra lokalt ansvariga på B-Reel-kontoren, två kvinnor och två män, som är rekryterade från de egna leden, kommenterar Anders Wahlquist, grundare och global vd för B-Reel.

Oscar Erlandsson kommenterar:

– Den förändring branschen genomgår i både arbetssätt och verktygslåda skapar perfekta förutsättningar för oss. Jag ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med det starka team vi byggt upp, med ett ännu större fokus på vår kreativa output.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

B-ReelJesper Kling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.