Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jesper Kling tar över Brindfors

Publicerad: 3 februari 2016, 12:53

Jesper Kling blir byrå-vd.

Tidigare i dag meddelade Annete Gårdö sin sorti som vd för MullenLowe Brindfors. Nu står det klart att Golins byråchef Jesper Kling tar över.


Ämnen i artikeln:

GolinLowe BrindforsJesper KlingAnnette Gårdö

På onsdagsförmiddagen rapporterade Resumé att Annette Gårdö slutar som vd på MullenLowe Brindfors. Då ville byrån inte berätta vem som blir hennes efterträdare, men nu står det klart att Jesper Kling får jobbet. Han rekryterades för cirka ett år sedan från jobbet som global pr-chef Acne Studios för att leda dotterbyrån Golin.
– När frågan kom från EMEA-chefen Jeremy Hine behövde jag bara fem minuters betänketid och ett par samtal till mina närmaste för att tacka ja till utmaningen. Jag kom hit för att utveckla det integrerade erbjudandet och att nu få det yttersta ansvaret för att skapa framtidens MullenLowe Brindfors känns både hedrande ochvinspirerande, säger Jesper Kling i ett pressmeddelande.

Han kommer att fortsätta leda Golin parallellt med det nya vd-jobbet.
– Jesper har på sin korta tid som byråchef för Golin visat ett stort mått av professionellt och visionärt ledarskap, affärsmässighet och en passion för det han gör. Dessutom har han en perfekt bakgrund för framtidens MullenLowe Brindfors då förtjänade kanaler är kärnan i vårt erbjudande, kommenterar Jeremy Hine.

Jesper Kling har tidigare varit med och grundat på-byrån Jung som han senare var vice vd och delägare i.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.