Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jesper Kling tar över vd-rollen på Patriksson Group

Publicerad: 24 augusti 2021, 13:49

Efter 13 år lämnar Hanna Renlund Westerberg Patriksson Group och det blir Jesper Kling som får träda in i vd-rollen. Han kommer senast från reklambyrån B-Reel.


Ämnen i artikeln:

Jesper KlingPatriksson CommunicationB-Reel

Jesper Kling har arbetat inom branschen sedan 2002 och är en av grundarna till Jung Relations, och har förutom sitt senaste jobb på B-Reel jobbat på MullenLowe Brindfors, Acne Studios och Golin. 

LÄS MER: Jesper Kling lämnar B-Reel – Oscar Erlandsson tar över ledarskapet 

Han efterträder Hanna Renlund Westerberg, som har lett Patriksson Group genom en stor tillväxtresa. Patriksson har, sedan 2008, vuxit med nästan 60 anställda och etablerat verksamhet i Europa, bland annat genom talangbyrån Patriksson Talent Agency.

– Att få komma till Patriksson och jobba internationellt med att fortsätta utveckla erbjudandet och affären i ett läge med snabb förändring och massor av möjligheter, är ett uppdrag som jag har stor respekt inför, säger Jesper Kling i pressmeddelandet. 

– Dessa år har präglats av stor förändring i både medielandskapet och mediekonsumtionsbeteendet och jag är väldigt stolt över att vi mött denna förändring med strategisk utveckling och blivit en starkare partner för våra kunder. När jag nu beslutat att lämna vd-posten för nya utmaningar är jag mycket glad att det är just Jesper som tar över rodret, säger Hanna Renlund Westerberg i pressmeddelandet.

Jesper Kling och Hanna Renlund Westerberg kommer jobba parallellt under en period i oktober, innan Hanna Renlund Westerberg slutar den 31 oktober. Det framgår inte var hon kommer att jobba härnäst.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.