Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Johan Anderberg till Expressen

Publicerad: 17 januari 2018, 08:25

Johan Anderberg.

Foto: Pressbild

Den tidigare Fokus-journalisten blir fast medarbetare på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Johan Anderberg kommer närmast från Fokus. Han har också hunnit med att skriva två böcker, senast "Arvfursten" som kom ut 2014. Nu kontrakteras han av Expressen och kommer att medverka regelbundet med texter om ekonomi, politik och kultur.
– Det är roligt och modigt att Expressen satsar så mycket på fördjupande och berättande journalistik. För mig känns det som en självklar plats att vara på, säger han i en kommentar.

På kvällstidningen återförenas Johan Anderberg med Fokus tidigare chefredaktör Martin Ahlquist som nu är politikchef på Expressen.
– Behovet av fördjupande och förklarande samhällsjournalistik är enormt, inte minst med det val som väntar om mindre än ett år. Johan Anderberg har en unik förmåga att binda ihop politik med andra områden som ekonomi och juridik. Hans berättande journalistik blir en viktig komponent i Expressens satsning på kvalitetsjournalistik, säger han.

Sedan en tid tillbaka har Johan Anderberg även skrivit för Expressens kultursektion, vilket han alltså kommer att fortsätta med.
– Johan Anderberg har medverkat på Expressens kultursidor under en tid och bidragit med sitt flyhänta språk och kunskaper på områden som kultursidor traditionellt inte har varit så bra på. Jag är väldigt glad över att vi i en tid av alternativa fakta och hetsiga åsiktsutbrott nu knyter till oss en skribent som står för det rakt motsatta, säger kulturchef Karin Olsson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.