Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Johan Assarsson till Reformklubben

Publicerad: 29 januari 2020, 12:24

Reformklubbens hälsoteam anställer Johan Assarsson, tidigare vd på Inera och med nästan 30 års efterfarenhet av sjukvårds- och hälsofrågor på politisk nivå.


Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Johan Assarsson har flera års erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda verksamheter bland annat som regiondirektör i Västra Götalandsregionen.

– Vi är mycket glada över att ha Johan hos oss senior rådgivare på Reformklubben. Med Johans erfarenheter ger vi våra kunder tillgång till ytterligare en dimension inom hälso- och sjukvårdsområdet. Han har en unik profil med erfarenhet från både regional och nationell nivå, utredningserfarenhet och en strategisk förståelse för kundernas kommunikationsbehov, säger Fredrik Larsson, tillförordnad byråchef på Reformklubben i en kommentar.

Johan Assarsson har, med några avbrott för arbete inom departement, myndighet och egen verksamhet arbetat i ledande befattningar med hälso- och sjukvårdsfrågor sedan 1991. Han har bland annat hunnit arbeta som strateg i Region Skåne, landstingsdirektör i Region Kalmar samt regiondirektör i Västra Götalandsregionen.

Han var bland annat ansvarig för framtagande av den Patientlag som bland annat gav patienterna möjlighet att fritt välja öppen hälso- och sjukvård i hela landet. Under senare år har fokus legat på digitaliseringens möjligheter för att möta de utmaningar som välfärden står inför.

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla engagerade och kunniga kollegor på Reformklubben fortsätta arbetet med att ge våra uppdragsgivare inom hälso- och sjukvårdsområdet ett ännu bättre erbjudande genom den kunskap och erfarenhet som jag skaffat mig genom åren, säger Johan Assarsson i en kommentar. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reformklubben

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.