Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Johan Staël von Holstein tillbaka i Metro

Publicerad: 1 juni 2017, 07:17

Staffan Erfors tillsammans med Johan Staël von Holstein

Foto: Dzenita Mesic

Abdullah Miri, tidigare ekonom vid FN-organisationen UNRWA i Damaskus, och riskkapitalisten Johan Staël von Holstein är nya kolumnister i Metro.


Ämnen i artikeln:

Johan Staël von HolsteinMetroKrönikörStaffan Erfors

Abdullah Miri kom till Sverige sommaren 2013 som flykting från Syrien. Sedan dess har han blivit en av rekryteringssajten Just Arriveds viktigaste influencers med över 80 000 följare.

– Tidningen Metro var min första kontakt med svensk media och blev en viktig källa till information för mig som nyanländ i Sverige. Att nu få möjlighet att skriva om mina erfarenheter för en miljonpublik känns som en dröm, säger Abdullah Miri i ett pressmeddelande.

Riskkapitalisten och debattören Johan Staël von Holstein gör comeback i Metro. Han var under åren 2006 till 2008 kolumnist i Metro och nu är han tillbaka i spalterna.

– Det känns jätteroligt att få vara tillbaka i Metro. Jag kommer som vanligt försöka sprida ljus och vara positiv och med obotlig optimism och framtidstro sprida visionära och kreativa bilder av en fantastisk framtid, säger Johan Staël von Holstein i en kommentar och fortsätter:

– Jag älskar att vara frispråkig och säga precis vad jag tycker, det är så otroligt ängsligt i Sverige, det vill jag ändra på, säger Johan Staël von Holstein.

Metros chefredaktör Staffan Erfors:

– Bland annat med hjälp av Abdullas erfarenheter och insikter vill vi göra ett omtag när det gäller flykting- och integrationsfrågorna. Det som i svensk press länge har beskrivits som en kris vill vi försöka nyansera genom att även belysa den stora potential som dessa nyanlända innebär för Sverige och svenskarna, säger Metros chefredaktör Staffan Erfors.

– Och det är kul att få hälsa välkommen tillbaka till Johan Staël von Holstein, han är själva sinnebilden för en frisk fläkt. Jag gillar folk som vågar uttrycka åsikter och en poäng med att läsa kolumner är ju faktiskt att man inte behöver hålla med om allt, det är kul att bli lite förbannad och Johan är bra på att väcka känslor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.