Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Johanna Frelin slutar som vd på Hyper Island

Publicerad: 22 september 2015, 17:23

Johanna Frelin slutar som vd, enligt Resumés uppgifter.

Foto: Philipp Gallon/Studio Gallon

UPPDATERAD. Johanna Frelin slutar som vd på Hyper Island efter drygt fyra år. Hon har klart med ett nytt jobb – men vill inte avslöja vilket.


Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinVdKarriärHyper Island

Enligt Resumés uppgifter kommer Johanna Frelin inom kort meddela att hon lämnar tjänsten som vd på Hyper Island. Denna vecka ska anställda och studenter informeras om förändringen i skolans ledning.

På tisdagskvällen bekräftar hon uppgiften.
– Jag har varit vd i nästan fem år. Min plan från början var 3-5 år, för det är så länge jag tycker att man bör vara vd för ett bolag. Det har blivit dags att göra något annat, och då dök en möjlighet upp som jag inte kunde tacka nej till, säger hon.

Johanna Frelin började som vd på Hyper Island i mars 2011. Innan dess arbetade hon i åtta år på SVT, bland annat som chef för allmän-tv och dessförinnan chef över SVT Fiktion. När Eva Hamilton avgick som SVT-vd i fjol pekades hon ut som en av de hetaste kandidaterna att ta över jobbet, vilket senare gick till Hanna Stjärne.

Vilket hennes nya jobb är vill hon inte svara på. Men det är inte inom public service, försäkrar hon.
– Jag inte inte säga något om det än. Jag fick erbjudandet i början av hösten och valde att tacka ja.

Processen för att rekrytera hennes efterträdare inleds nu av styrelsen.
– Jag har inget startdatum på det nya jobbet, utan nu ska vi se till att det blir en bra överlämning. Vi ska planera det här med styrelse och medarbetare så att det blir så bra som möjligt, säger Johanna Frelin.

År 2013 utsågs hon till Årets vd i kategorin "Små företag" för sitt jobb på Hyper Island. Under hennes tid som vd har skolan växt, både i antal länder och utbildningar.

Vad minns du bäst?
– Det är våra fantastiska medarbetare och de utbildningar vi gör. Men också ögonblicken när polletten ramlar ner mentalt hos människor att vi befinner oss mitt i det digitala paradigmskiftet. Det kommer jag att ta med mig. Dessutom har det varit väldigt roligt att starta verksamheter utomlands.

Vilka är de största utmaningarna framåt?
– Egentligen att fortsätta utbilda världen. Jag fortsätter som delägare och kommer vara en sån där jobbig typ som ställer en massa krav.

Johanna Frelin har utöver sitt operativa jobb också styrelseuppdrag i Fokus och Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS).

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.