Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Johanna Frelins nya jobb

Publicerad: 24 september 2015, 09:48

Johanna Frelin blir vd på Tengbom.

Foto: Philipp Gallon.

I tisdags avslöjade Resumé att Johanna Frelin slutar som vd på Hyper Island. Nu står det klart att hennes nya jobb är på en arkitektbyrå.


Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinVdHyper Island

Johanna Frelin tar över vd-posten på Tengbom Arkitekter.
– Vi är oerhört glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Johanna Frelin till rollen som vd för Tengbom. Johanna är företagsledaren med rätt vision och erfarenhet för att driva den strategiska utvecklingen av Tengbom som ledande arkitektkontor på ett sätt som gagnar såväl kunder som medarbetare, säger Magnus Sjöqvist, styrelseordförande för Tengbom i ett pressmeddelande.

Byrån har som målsättning att bli en innovativ aktör i branschen. Precis som många andra skrån befinner sig arkitekturen mitt i den digitala transformationen, och här kommer Johanna Frelins erfarenheter från Hyper Island väl till pass.
– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Tengbom. Jag brinner för utveckling av kreativa organisationer och för samarbete med människor som drivs av ett engagemang och en vilja att skapa förändring. Jag ser fram emot att utveckla Tengboms roll som ledande arkitektkontor tillsammans med alla mina nya kollegor, kommenterar hon sitt nya jobb.

Johanna Frelin började som vd på Hyper Island i mars 2011. Innan dess arbetade hon i åtta år på SVT, bland annat som chef för allmän-tv och dessförinnan chef över SVT Fiktion. När Eva Hamilton avgick som SVT-vd i fjol pekades hon ut som en av de hetaste kandidaterna att ta över jobbet, vilket senare gick till Hanna Stjärne.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.