Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Johanna Öbergs nya vd-jobb

Publicerad: 2 juni 2017, 09:10

Johanna Öberg.

Foto: Pressbild

Johanna Öberg lämnar mediebranschen. Den förre Stampen-chefen blir vd på ögonlaserföretaget Memira.


Ämnen i artikeln:

Johanna ÖbergStampen

Johanna Öberg lämnade jobbet som vd på Stampen Media tidigare under våren. Dessförinnan har hon haft en lång karriär i olika roller inom de Kinnevikägda bolagen MTG och Metro, bland annat som vd för Metro Puerto Rico.

Nu har Johanna Öberg, med en examen från Handelshögskolan i grunden, valt att hitta utmaningar utanför mediebranschen. Närmare bestämt som vd och koncernchef på Memira.
– Memira står inför ett intressant skifte och verkar i skärningspunkten mellan retail och health care, två branscher där digitaliseringen skapat en otrolig förändringstakt som skapar utmaningar men också stora möjligheter. Jag har fått ett tydligt uppdrag av styrelsen att bredda verksamheten och växa i Norden. Min erfarenhet av att leda och driva förändring kommer att vara en viktig pusselbit för att lyckas med det uppdraget. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna ta Memira till nya höjder, säger Johanna Öberg i ett pressmeddelande.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.
– Johanna Öberg är en mycket kompetent ledare och har lång och gedigen erfarenhet av att driva förändringsarbete. Det känns tryggt att ha med Johanna på den utmanande men spännande resa Memira nu ska ge sig ut på och rekryteringen av Johanna är ett led i ambitionen att ta Memira till nästa nivå, säger Dan Pitulia, styrelseordförande Memira.

Ämnen i artikeln:

Johanna ÖbergStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.