Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Jonas Björlin till Nord DDB

Publicerad: 24 april 2019, 12:36

Saatchi & Saatchis avgående vd blir senior projektledare på Nord DDB efter sommaren.

Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiJonas BjörlinNord DDB

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé rapporterade tidigare i dag att Jonas Björlin lämnar Saatchi & Saatchi efter 16 år på byrån. I stället blir han senior projektedare på Nord DDB efter att han lämnar över vd-skapet till Ebba Jandér i juni

– Jag har ju aldrig varit på en så här stor byrå med så här stora kunder även om jag har jobbat i en global kontext med kunder som Carlsberg och Polaroid tidigare.

Jonas Björlin kom till Saatchi & Saatchi 2003 som business director. han blev sedermera partner och har varit vd för byrån sedan 2012.

– Det är med viss ambivalens jag lämnar det här jobbet. Jag kommer att sakna både kunder och kollegor jättemycket, men ibland behöver man utmana sig själv.

Hur ser du på den finansiella utvecklingen för byrån. Ni tappade 12 miljoner kronor i omsättning 2017?
– Vi tappade inte lika mycket i byråintäkter som är det relevanta måttet för oss. Men vi tappade absolut och det handlar om att kunder kommer och går. Allt handlar om att få in nya kunder och jag upplever att "Power of one"-modellen är helt rätt väg framåt eftersom vi skapar ett starkare erbjudande.

Är det några speicella milstolpar du bär med dig från de här åren?
– De är så klart många. Men jag skulle dels vilja säga de globala samarbetena för Carlsberg och Polaroid. Men även de långsiktiga relationer som vi har haft exempelvis Norrmejerier (Gainomax och Verum). Jag är också stolt över den kultur som vi har byggt upp här som gör att många unga medarbetare söker sig till oss.

Vad består den av?
– Vi låter alla komma fram och ta plats oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund. Vi ger alla chansen exempelvis vid pitcher och presentationer. En öppen kultur.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev