Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kalla Fakta-chef lämnar

Publicerad: 5 april 2017, 08:16

Foto: Andreas Elgstrand

TV4:s nyhetsräv Andreas Haglind lämnar företaget efter drygt 20 år för att starta bolag. – Nej, det finns ingen konflikt i bakgrunden. Jag vill prova något nytt innan jag blir för bekväm.


Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaNyhetsbolagetTV4

Andreas Haglind lämnar Nyhetsbolaget och Kalla fakta efter mindre än tre år som programmets producent. Kalla fakta granskade i går hederskulturen och fick nyligen enormt genomslag efter avslöjandet om korruptionskulturen inom det statliga Fastighetsverket. Det ledde till att generaldirektören fick sparken av regeringen, och sju personer är brottsmisstänkta.
– Det är lättare att lämna en redaktion i stark medvind, säger Andreas Haglind. Vi har fått priser både nationellt och internationellt de senaste åren.

Under de snart tre år som Haglind varit ansvarig producent för TV4s grävprogram har det stormat rejält kring flera av programmen. Avslöjanden om organiserat tiggeri, miljardsvindlerier inom pensionssystemet och om hur hederskulturer bibehålls genom "oskuldskontroller" på vanliga vårdcentraler har rört om.
– Jag tror vi blivit vassare i ämnesval, och vågat ifrågasätta givna sanningar. Det har gett oss en delvis ny status och flyttat fram vår position, anser Andreas Haglind.

Andreas Haglind har tidigare varit bland annat varit dagchef på TV4 Nyheterna, redaktionschef på Sporten och chef och ansvarig utgivare för Nyhetsmorgon. Men vad som händer nu vet han inte:
– Ingen aning faktiskt. Barnen börjar bli stora, det är dags för något nytt innan jag blir för bekväm. Jag ska starta bolag och "se vad som finns i sjön".

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaNyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.