Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Karin Stjärnes nya toppjobb

Publicerad: 26 januari 2017, 09:54

Karin Stjärne.

Foto: Pressbild

MTG TV:s programdirektör Karin Stjärne blir vd för Endemol Shine i Norden, rapporterar Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

MTGMTG TVKarin Stjärne

Karin Stjärne lämnar jobbet som programdirektör på MTG TV efter tre år, vilket Dagens Media var först med att rapportera. Istället tar hon över som vd på produktionsbolagskoncernen Endemol Shine Nordic.
– Karin har en bred och djup kunskap om den nordiska content-branschen, en omfattande internationell erfarenhet och en förståelse för de behov, utmaningar och den utveckling som uppdragsgivarna kräver. Vi ser mycket fram mot att få arbeta tillsamman med Karin och samtidigt få del av hennes entusiasm för vår företagsgrupp, säger Marcus Wolter, Chairman, Northern Europe, Endemol Shine Group i ett pressmeddelande.

Koncernen äger produktionsbolag som Meter Television, STO-CPH Produktion, Mag 5 Content och Filmlance International.
– Jag har länge beundrat den variation och de fantastiska produktionsbolag med alla duktiga producenter som ryms under paraplyet Endemol Shine Nordics. Förmågan att generera både egenutvecklade unika program såväl som att förvalta många av världens största programformat från Endemol Shine Group för den nordiska marknaden är imponerande. Jag ser mycket fram mot att få arbeta med mina nya kollegor, säger Karin Stjärne i en kommentar.

På MTG TV ersätts inte hennes tjänst rakt av. Istället tillsätter tv-bolaget en innehållsdirektör.
– Tidigare har vi haft separata chefer för inköp, tablå och program, vilket har fungerat ganska väl. Men när vi nu ändå står inför en förändring såg vi en möjlighet att lägga ihop dessa bitar till en roll, för att skapa ett ännu tydligare fokus och framför allt snabbare beslutsprocesser. Vi lägger helt enkelt ihop tidigare fragmenterade roller till en tyngre, säger vd Anders Jensen till Dagens Media.

Rekryteringen till den nya rollen pågår nu.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTGMTG TVKarin Stjärne

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.