Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Karlsson-Bernfalk tar över BLT

Publicerad: 14 december 2016, 09:44

Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Foto: Privat

Mimmi Karlsson-Bernfalk är ny chefredaktör på Blekinge Läns Tidning. Hon lämnar därmed Norra Skåne.


Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Sedan drygt tio år tillbaka är Mimmi Karlsson-Bernfalk chef och ansvarig utgivare för Norra Skåne. Innan dess har hon arbetat på Smålands-Tidningen, Jönköpingsposten samt Motala & Vadstena Tidning.

Men nu rekryteras hon till jobbet som chefredaktör på BLT.
– Vi tyckte att hon passade väldigt väl in på den profil vi sökte. Hon kan tidningsmakandet och hantverket väldigt väl efter att ha jobbat på många olika positioner i branschen. Mimmi Karlsson-Bernfalk har ett enormt driv och en genomförandekraft i det hon föresätter sig att göra. Hon har också bra tankar kring publiceringsfrågor och frågor kring den lokala tidningens roll i samhället, säger Gota Medias koncernchef Boine Gepertz till BLT.

Hon ersätter Kerstin Årman som blev som projektledare på Linnéuniversitetet i oktober.
– Jag älskar lokaltidningen och har jobbat hela mitt liv på lokala tidningar. På en lokaltidning kommer man väldigt nära läsaren vilket ställer höga krav på noggrannhet och saklighet. Min bild av BLT är att det är en tidning med stor trovärdighet och det är ett arv som jag ser fram emot att förvalta, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk till sin nya tidning.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.