Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kenneth Danielsson blir permanent vd för IAB – det här blir fokus framåt

Publicerad: 27 oktober 2021, 08:11

Kenneth Danielsson

Sedan i maj har Kenneth Danielsson varit tillförordnad vd för internetmarknadsföringens organisation IAB. Nu får han permanent förtroende.


Ämnen i artikeln:

Kenneth DanielssonIABInternet

Efter tio år som vd för IAB Sverige klev Charlotte Thür av posten i början av maj. Hon ersättes tillfälligt av Kenneth Danielsson tidigare vd för Group M och Mindshare samt delägare och vd i Wisley. Förra året startade han nischbyrån W41, specialiserad på medieköp inhouse.

Nu står det klart att IAB väljer att ge Kenneth Danielsson vd-stolen permanent.

I en intervju med Dagens Media säger han att fokus för organisationen framåt blir att motverka begränsande lagstiftning och regelverk genom opinionsbildning och lobbying.

– Det ena är genom att utbilda och påverka politiker och beslutsfattare. Men det andra, som är minst lika viktigt, är att förstå att branschen själv kanske inte riktigt har tagit det ansvaret. Det måste vi också prata om, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har slarvat med att ta hand om våra läsare, kunder, besökare och så vidare. Att det ligger lagstiftning på bordet beror delvis på att vi inte har gjort vår hemläxa på ett bra sätt.

IAB har i dag 290 medlemmar i Sverige. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.