lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kenneth Danielsson blir vd för GroupM i Sverige

Publicerad: 1 november 2017, 11:56

Foto: Talitha Cicon

Mindshare-vd:n Kenneth Danielsson får utökat ansvar och blir nu GroupM:s första vd i Sverige.

Ämnen i artikeln:

MindshareKenneth DanielssonGroupM

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Kenneth Danielsson har erfarenhet från en rad byråer i Norden. Han har bland annat varit nordisk chef på Isobar, grundare av digitala byrån Wisely och sedan 2014 vd för Mindshare. Danielsson sitter även i styrelsen för IAB Sweden.

– Det är såklart en ära att få möjligheten att få tillträda som VD för GroupM. Vi är mitt i en otroligt spännande transformation just nu och att få vara delaktig i att skapa en ännu starkare plattform för GroupMs byråer i Sverige är fantastiskt! Med benen i vårt redan solida erbjudande inom data, tech, content och media ska vi fortsätta modernisera hur vi arbetar och fortsätta fokusera på affärsnytta för våra kunder. Jag ser verkligen fram emot att påbörja jobbet tillsammans med alla fantastiska medarbetare inom gruppen, berättar han i ett pressmeddelande.

GroupM har tidigare inte haft någon svensk vd och i Danielssons uppdrag blir att helhetsansvar för att stärka byrågruppens position i Sverige. Kenneth Danielsson kommer att fortsätta som vd för Mindshare tillsvidare.

– Jag är mycket glad att Kenneth axlar denna roll i Sverige. Han har ett entreprenörssinne och ett digitalt synsätt och har redan visat sin förmåga att leda och driva förändring på Mindshare. Han kommer kunna genomföra en framtida expansion av vår business inom nya områden med tech och talang i centrum, och tillsammans har vi stora ambitioner för gruppen, säger Jonas Hemmingsen, Nordisk vd på GroupM.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev