Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kings grundare och chefredaktör lämnar magasinet

Publicerad: 1 november 2017, 12:53

Per Nilsson.

Foto: King

Per Nilsson grundade modemagasinet King för 13 år sedan. Nu lämnar han sin skapelse. Från och med 1 februari nästa år tar modechef Claes Juhlin över.


Ämnen i artikeln:

KingEgmont PublishingKing MagazinePer Nilsson

Kings chefredaktör Per Nilsson slutar strax efter årsskiftet och lämnar Egmont-koncernen för att starta på en ny kula.
– Jag jobbar kvar inom Egmont Publishing till och med den sista januari 2018. Sen kommer jag att arbeta med det jag drömt om under en tid men som inte rymts under Kings paraply. Exakt vad får du veta om du följer mig på Instagram @maisonnilsson men jag kommer även i fortsättningen att inspirera och informera svenska män i ämnena stil och mode, så mycket kan jag avslöja. Inte omöjligt att det blir ett och annat gästspel hos King, säger han till den egna tidningen.

Per Nilsson startade magasinet år 2004 som en konkurrent till bland annat Café. Nästa år kommer modechefen Claes Juhlin att ta över rodret.
– Jag känner en enorm stolthet, väldig tacksamhet men även stor spänning och förväntan. Stolt över min starka idé. Idén som funkade redan från start. Idén som först fick nobben av några trötta förlag som på förhand dömde ut modemagasin för män med män på omslaget. Förlag som efter något år med King på marknaden succesivt ändrade innehållet, gjorde sig av med halvnakna brudar från omslagen och sen ville bli modemagasin, säger Per Nilsson till King.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.