Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Klas Landelius ny vd för Diplomat Communications

Publicerad: 20 maj 2020, 09:02

Klas Landelius tillträder i dag som ny vd för Diplomat Communications och efterträder Sonja Rasin som tog steget upp i rollen som ansvarig för Diplomatgruppen i slutet av förra året.


Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Klas Landelius har över tio års erfarenhet som strategisk kommunikationsrådgivare med fokus på förändringsprocesser, företagsaffärer, börsintroduktioner och kris. Han kommer från kommunikationsbyrån JKL Kekst CNC där han arbetat sedan 2008 och senast ledde erbjudandet inom finansiell kommunikation i Norden och ersätter därmed Sonja Rasin som tillträdde rollen som vd för Diplomatgruppen i oktober 2019.

– Jag är väldigt glad att få välkomna Klas som vd för Diplomat Communications. Han har en gedigen erfarenhet som konsult och en bredd i sitt kunnande och sin affärsförståelse som ligger helt i linje med Diplomats strategi. Klas kommer också att vara ett värdefullt tillskott för att stärka vårt erbjudande inom finansiell kommunikation. Vi fortsätter vår resa som en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer, säger Sonja Rasin, vd Diplomatgruppen i en kommentar.

Klas Landelius, tillträdande vd Diplomat Communications säger i en kommentar: 

– Diplomat Communications har en marknadsledande position men drivs fortfarande i en tydlig anda som utmanare. Det ger mod och engagemang i rådgivningen och det lockar drivna medarbetare. Jag är väldigt glad över förtroendet att få leda Diplomat Communications fortsatta utveckling, 

Diplomat Communications grundades 2003 och är i dag en av  Sveriges största strategiska kommunikationsbyråer. I Diplomatgruppen där även Strateg, en kreativ marknadskommunikationsbyrå som förvärvades 2018 och Tale, en content marketingbyrå som grundades 2017.

I den senaste årsredovisningen för 2018 ökade Diplomat Communications omsättningen till 75 mkr (65) även vinsten steg till 9,9 mkr (5,9).

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.