Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Klas Tjebbes byter bana – går in i politiken

Publicerad: 14 december 2021, 10:44

Foto: Christoffer Lomfors

Han har varit vd för McCann, fotbollslaget Rosengård och suttit i styrelsen för Komm. Nu byter Klas Tjebbes bana, och kommer ut som socialdemokrat.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaMalmöKlas TjebbesKAN

Det var Sydsvenskan som var först med att rapportera om värvningen. Socialdemokraterna i Malmö värvar reklamprofilen Klas Tjebbes till rollen som politisk sekreterare. På frågan om hur det känns att komma ut som Socialdemokrat svarar han tidningen:

– Jag tror ingen som känner mig blir förvånad. Jag har alltid haft hjärtat till vänster.

I reklam- och kommunikationsbranschen har han varit vd för McCann i Malmö, på Wonderleap & Eight och styrelsemedlem i både Eight och Komm. Han har även gjort en vända i fotbollslaget FC Rosengård, där han var vd i två år. Senast har han varit kommunikationsstrateg på Kan.

– Jag är en riktig Malmökramare. Jag älskar den här staden, kraften och modet. Det är Sveriges mest internationella och moderna stad. Och när man blir tillfrågad om att jobba med den då tackar man ja, säger han till Sydsvenskan.

Han börjar sitt nya jobb i januari nästa år, som blir ett viktigt valår. 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.