Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Komm byter ut halva styrelsen

Publicerad: 16 maj 2016, 11:51

Komms vd Jessica Bjurström och styrelseordföranden David Orlic.

Foto: Patrik Ohman

Komm föreslår åtta nya ledarmöter i sin styrelse. Syftet är bland annat att bredda kompetensen.


Ämnen i artikeln:

Sara Leffler MorgeDavid OrlicKommKOMM

Entreprenörskap och ledarskap står i fokus för Komm under detta året och nästa. För att bättre spegla hur branschen ser ut förelås nu åtta nya personer som är byråledare, forskare och kreativa chefer från många olika kommunikationsdiscipliner.
– Jag känner mig otroligt nöjd med den samlade kompetensen och det stora engagemanget hos de kandidater vi har valt ut. I år har vi lagt ner ett stort arbete och intervjuat över 20 personer, som alla hade varit mycket passande kandidater. Det är många parametrar att ta hänsyn till både när det gäller de enskilda ledamöternas kompetens och engagemang och när det gäller den totala mixen i styrelsen, kommenterar valnämndens ordförande Sara Leffler Morge, vd Friends Agenda.

Tonvikt har också lagts på balansen mellan kvinnor/män, större stad/mindre stad, befattning samt byråkategori.
– Vi ser fram emot att kunna välkomna dessa åtta kompetenta och välmeriterade personer som nya ledamöter efter årsmötet den 27 maj, hälsar Komms ordförande David Orlic.

Här är alla nya kandidater:

Ulla-Karin Barrett, varumärkesstrateg, The Fan Club, Malmö
Ulla-Karin Barrett har tidigare varit vd för The Fan Club, samt jobbat på IKEAs marknadsavdelning. Hon har vunnit både lejon, ägg och glödlampor i olika valörer.

Marta Karlqvist, vd Cohn & Wolfe, Stockholm
Marta var tidigare vd för Bite Communication i New York. Hon har stor juryerfarenhet och har suttit styrelsen för Precis och Axicom, samt nyligen invald i Sveriges Kommunikatörers styrelse.

Adam Kerj, COO McCann, Stockholm
Adam är nyligen hemflyttad ifrån New York, där han bland annat varit CD på digitalbyrå 360i. Han har vunnit en mängd internationella utmärkelser och har varit med och grundat TBWA och Saatchi & Saatchi i Sverige.

Anna-Karin Nilsson, vd & senior strateg Humbly, Umeå
Anna-Karin har lång erfarenhet av varumärkesutveckling. Hon sitter i Handelshögskolans Business Advisory Board (Umeå) och är med i branschrådet för MKV-programmet vid Umeå universitet och har varit mångårig ledamot i Marknadsföreningens styrelse.

Dr. Niklas Bondesson, Head of Science, Evidence (NOA), Stockholm
Niklas är medgrundare av Evidence Strategy, en byrå med managementkonsulter som är specialiserade på analys och effektmätningar inom NOA. Niklas är också doktor i marknadsföring och aktiv forskare vid Stockholms Universitet, där han ansvarar för utbildningen i marknadskommunikation.

Diana Uppman, vd, BVD, Stockholm
Diana är sedan 4 år VD för designbyrån BVD. Hon har även erfarenhet ifrån kundsidan och har suttit i ett flertal olika styrelser.

Philip Marthinsen, partner, House of Radon, Stockholm
Philip är medgrundare av den kreativa byrån House of Radon. Han är också en av producenterna bakom den prisbelönta dokumentären PressPausePlay, som utforskar hur digital innovation och transformation påverkar kreativt skapande.

My Troedsson, planner, Forsman & Bodenfors, Göteborg
My är sedan 2010 planner på Forsman och Bodenfors i Göteborg. Hon sitter även i styrelsen för Medieakademin i Göteborg. Hon har en Bachelor i Nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg.

Styrelsen Ideella föreningen för 2016-17 kan då se ut såhär:
David Orlic, COO, Volontaire - ordförande
Ylva Nestmark, cd, Stendahls
Janne Björge, vd, Nine Yards
Marie Rudolphie, COO & Strategic Director, Identity Works
Michael Jäderlind, cd, Understundom
Hedvig Hagwall Bruckner, copywriter, King
Mattias Ronge, vd, Edelman Deportivo
Marta Karlqvist, vd, Cohn & Wolfe
Adam Kerj, COO, McCann
Ulla-Karin Barrett, varumärkesstrateg, The Fan Club
Anna-Karin Nilsson, vd & senior strateg, Humbly
Niklas Bondesson, Head of Science, Evidence
Diana Uppman, vd BVD
Philip Marthinsen, partner, House of Radon
My Troedsson, planner, Forsman & Bodenfors.
Åsa Drake, CFO, Great Works – enbart AB-ledamot.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.