Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kornebäck till Kommunal

Publicerad: 8 mars 2017, 13:23

Fredrik Kornebäck lämnar jobbet som pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson (S). Nu har han nytt jobb på fackförbundet Kommunal.


Ämnen i artikeln:

Fredrik KornebäckKommunalSocialdemokraternaMagdalena AnderssonPressekreterare

Fredrik Kornebäck har arbetat de senaste tio åren inom politiken. Innan dess hade han arbetar lika länge som journalist. Närmast kommer han från jobbet som pressekreterare åt Magdalena Andersson. Men nu har det blivit dags att växla spår igen.

Hos Kommunal blir han pressekreterare och ingår i fackförbundets nybildade ledningsstab. Han kommer ha särskilt ansvar för långsiktig planering och extern avtalsrörelsekommunikation.
– Jag har en lång erfarenhet av att arbeta med pressfrågor inom politiken. Men jag är också en tidigare journalist och arbetsmarknadsreporter som tycker att en stark fackföreningsrörelse är något av det viktigaste Sverige har. Därför känns det som en kul och passande utmaning att gå vidare till välfärdens största fackförbund. Kommunal har påbörjat en resa. Det ska bli spännande att vara med på den, säger Fredrik Kornebäck i en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News