Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kreatörsduon lämnar M&C Saatchi

Publicerad: 15 januari 2016, 09:19

Katja Janford och Lina Brunzell.

Foto: Pressbild.

Katja Janford och Lina Brunzell lämnar M&C Saatchi efter knappt ett halvår. Därmed går kreatörsduon skilda vägar.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiM&C SaatchiLina BrunzellKatja Janford

Copyn Katja Janford har tidigare arbetat på DDB Stockholm medan ad:n Lina Brunzell har ett förflutet på byråer som Lowe Brindfors, King och Wieden + Kennedy Portland. Innan tiden på M&C Saatchi arbetade de tillsamman på Volt, där de tog fram hyllade kampanjer för bland annat Hemglass och Sibylla.

Efter knappt ett halvår på den nya byrån har det blivit dags fär de båda att gå skilda vägar. Katja Janford har fått ett jobb på Saatchi & Saatchi.
– Lina och jag är ett väldigt starkt team, vi har nästan blivit som systrar och de bästa av vänner. Därför kan man såklart tycka att det är lite konstigt att vi väljer att dela på oss. Och en sak till, det är så få tjejteam i branschen, vi behövs. Det kan nästan tyckas lite läskigt att ett tjejteam är så "speciellt" just för att det är tjejer. Men min uppfattning är att det är hyfsat ovanligt, säger hon till Resumé.

Lina Brunzell lämnar också M&C Saatchi för ett nytt jobb. Vilket kan hon dock inte offentliggöra i nuläget. Katja Janford:
– Anledningen att vi delar på oss är att vi fått två superspännande möjligheter, som vi båda känner att vi måste hoppa på. Jag arbetade nära tillsammans med Cecilia Besserer på Volt (nu head of planning på Saatchi & Saatchi), och känner att jag inte är färdig med henne än. Hon har blivit som min Steve Jobs, en otrolig energikälla. Saatchi & Saatchi har dessutom väldigt spännande kunder, och en fin kultur och inte minst duktiga personer. Lina och jag kommer fortsätta med våra sidoprojekt och vara nära vänner.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.