Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kristin Lundell till Fokus

Publicerad: 22 februari 2017, 09:39

Kristin Lundell kommer att vara kulturredaktör för Fokus under ett års tid.

Foto: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet

Aftonbladets skribent Kristin Lundell hoppar in som kulturredaktör under tiden då Elsa Westerstad är på SvD.


Ämnen i artikeln:

FokusKristin LundellTidskrifter

Nyligen stod det klart att Elsa Westerstad kommer under tio månader att vara tjänstledig från Fokus för att jobba på som debattredaktör på SvD Kultur. Nu har magansinet hittat en ersättare i Aftonbladets Kristin Lundell. Hon har skrivit på ett ettårskontrakt på 50 procent och kommer därmed att fortsätta skriva för kvällstidningen.

– Jag tyckte att det var dags att pröva något annat och när jag fick frågan kändes det snabbt spännande med rollen som kulturredaktör. Jag har ju varit lite redaktör tidigare både på SvD och för Sommar i P1. Men det här är ändå en ny roll. Jag har varit skribent och profil i 16 år och det känns som att Fokus har många spännande saker på gång och det känns kul att vara med och bygga någonting nytt, säger hon till Resumé.

Innan tiden på Aftonbladet har Kristin Lundell skrivit för SvD där hon började kring millienieskiftet.

– SvD var min skola som skribent och jag har främst arbetat i dagstidningsvärlden, men även skrivit för månadsmagasin. Att skriva för en veckotidning känns som det otimala tempot för journalistik. Som kulturredaktör får jag möjligheten att använda min samlade erfarenhet.

Fokus chefredaktör Johan Hakelius:

– Det känns jätteroligt att ha Kristin på plats snart. Det var ingen lätt rekrytering eftersom det handlar om en roll som kräver många kompetenser. Du ska känna ditt område väl och ha en egen röst, inte bara prata högt. Det har verkligen Elsa och det var en utmaning att hitta en vikarie. När man hittar en ersättare ska man inte försöka hitta någon med samma röst. Därför föll varit på Kristin Lundell. Hon har en egen röst, men kommer hit på andra premisser.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.