Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kryptobolag snor marknadschef från United Spaces

Publicerad: 14 april 2021, 08:21

Karl Garberg.

Foto: Marcin Pluta

Karl Garberg lämnar United Spaces för Safello.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Mäklartjänsten Safello grundades 2013 och är en mäklartjänst för kryptovalutor. Bolaget har siktet inställt på en börsnotering innan året är slut.

Inför arbetet med att skala upp verksamheten knyter Safello nu till sig Karl Garberg som ny marknadschef. Han rekryteras från coworking-bolaget United Spaces, där han också varit marknadschef. 

– Vi är väldigt glada att ha Karl ombord. Hans erfarenheter från ledande varumärken inom fintech-, proptech- och byråvärlden kommer att hjälpa Safello att utveckla varumärket vidare och nå massmarknaden framgent, säger Safellos medgrundare och vd Frank Schuil, i ett pressmeddelande. 

Karl Garberg har tidigare arbetat på iZettle, Toborrow och McCann Stockholm. 

– Att återvända till fintech-branschen känns naturligt för mig, och att joina Safello känns som att komma hem. Kryptoindustrin har under senaste åren gått från att vara en nischad och lite bespottad industri till att nu ta steget in i finrummet som en accepterad finansiell struktur. Safello har en unik position i Sverige där de är marknadsledande och associeras starkt med att vara den trygga och trovärdiga aktören på marknaden. Planen framåt är att bygga vidare på dessa attribut samtidigt som vi långsiktigt ska bygga ett kreativt och spännande varumärke för en bred målgrupp, säger Karl Garberg, tillträdande marknadschef på Safello.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.