Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kulturchefen lämnar Hallpressen

Publicerad: 12 juni 2017, 07:37

Anders Rydell

Foto: Natanael Johansson

I förra veckan gjorde Anders Rydell sin sista dag som kulturchef för Hallpressens tidningar.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Anders Rydell kom till Hallpressen, där bland annat Värnamo Nyheter, Jönköpngs-Posten och Smålands-Tidningen ingår, 2015. Nu lämnar han alltså posten som kulturchef, bland annat för att kunna spendera mer tid med familjen i Stockholm.

I ett inlägg på Facebook framhåller han sitt bidrag med till att SmåLit – Smålands Litteraturfestival – startades upp och Flyktnovellprojektet som gjort i samarbete med Novellix samlat noveller om flykten till Sverige.

"Men kanske framför allt för att vi lyckats ge ett diversifierat kulturinnehåll till alla Hallpressens läsare i en region som sträcker sig från Älmhult till Skövde – kulturdebatt, litteraturkritik, konstrecensioner, essäer, analyser och intervjuer. Och får att många av regionens mest spännande skribenter har velat börja skriva för oss.", skriver Anders Rydell i Facebookinlägget.

Den närmaste tiden kommer han att ägna åt att färdigställa den avslutande delen i hans triologi om nazismen plundringar. Anders Rydell kommer att fortsätta som krönikör för Hallpressen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev