Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kulturchefen lämnar Mittmedia

Publicerad: 24 augusti 2016, 14:48

Gunilla Kindstrand.

Foto: Wikimedia Commons

För 1,5 år sedan blev Gunilla Kindstrand kulturchef för hela koncernen. Nu slutar hon för att istället arbeta i egen verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

– När jag utsågs till kulturchef för hela koncernen fick jag uppdraget att skapa en ny struktur för kulturbevakningen i MittMedia. I dag har vi en stabil organisation, med starka lokala röster och tydliga specialkompetenser. Samtidigt som vi har genomfört en ansenlig ekonomisk besparing har vi ökat publiken och publikengagemanget väsentligt. Grunduppdraget är utfört och jag vill framöver kunna organisera mitt yrkesliv på ett nytt vis, via eget företag, säger Gunilla Kindstrand i ett pressmeddelande.

Tidigare har Gunilla Kindstrand varit chefredaktör för Mittmedias tidningar i Hälsingland, och varit kulturchef på Gefle Dagblad.
– Vi har ett stort ansvar att fortsätta förvalta och utveckla vår kulturbevakning i den anda som Gunilla har etablerat och jag önskar henne lycka till med allt framöver, kommenterar vd Per Bowallius.

Vem som tar över hennes position är okänt i nuläget.

Även den förre redaktionella chefen AnnaKarin Lith slutade i samband med att Thomas Peterssohn fick sparken i juli.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.