Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Kvällspostens chefredaktör slutar – går till Aller Media

Publicerad: 3 november 2015, 11:28

Martin Kroon byter jobb.

Foto: Pressbild.

UPPDATERAD. Martin Kroon slutar som chefredaktör på Kvällsposten efter fyra år. Nu blir han publicistisk direktör på Aller media.


Ämnen i artikeln:

KvällspostenMartin KroonBodil Ericsson TorpAller Media

Han har varit chefredaktör på Kvällsposten sedan 2011. Totalt har Martin Kroon arbetat 15 år inom Expressen och haft tjänster som nyhetschef, nattchef och sportchef. Nu har det dock blivit dags att lämna.
– Jag har haft 15 fantastiska år på Expressen och Kvällsposten. Jag är evigt tacksam för alla möjligheter jag har fått där och kommer att sakna alla underbara kollegor, säger han i ett pressmeddelande.

Nu tar han istället över som publicitisk direktör på Aller.
– När jag lärde känna Aller media och människorna där, kändes den här chansen för spännande för att inte hoppa på. Aller media är ett familjeföretag med en historia som känns hedrande att få vara med och utveckla in i framtiden. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla chefredaktörer som redan idag gör ett fantastiskt jobb med sina titlar. Tack vare deras arbete har Aller media så många starka varumärken som ger oss en väldigt bra position för framtiden.

Aller medias vd Bodil Ericsson Torp gläds över sin rekrytering.
– Martin är en drömrekrytering med sitt driv och gedigna erfarenhet som publicist och journalist. Han har också varit med och drivit den digitala resan inom Kvällsposten och Expressen, en resa som även Aller media befinner sig på. Med Martins erfarenhet om en verksamhet i snabb förändring, kommer han att bidra till att vi kan skruva upp tempot i vår utveckling inom både tryckta medier och digitala kanaler.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har i nuläget inget besked om vem som ska ta över Kvällsposten:
– Nej, vi har inte utsett någon efterträdare till Martin Kroon och heller ej bestämt när den personen ska tillträda. Vi har ingen brådska här, vi har en bra utveckling för Kvällsposten och söker någon som kan stärka vår position som största digitala nyhetsleveratör i Sydsverige. Martin kommer också att jobba på tills vidare, det finns ingen dramatik och ingen stress, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.