Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnade Bonnier efter 27 år – här är Åsa Tillbergs nya jobb

Publicerad: 16 maj 2018, 15:05

Förra året slutade Åsa Tillberg Widell som vd på Nyhetsbolaget. Nu går hon till den ideella sektorn.


Ämnen i artikeln:

UNHCRÅsa Tillberg Widell

I augusti förra året lämnade Åsa Tillberg Widell jobbet som vd för det Bonnierägda produktionsbolaget Nyhetsbolaget. Det innebar slutet på en nästan 30-årig karriär inom koncernen, där hon tidigare bland annat varit redaktionschef på DN.


Sedan sortin har hon funderat över nästa steg i karriären, och nu har hon hittat en ny utmaning. I augusti tillträder hon som generalsekreterare för organisationen Sverige för UNHCR.
– Det var inte självklart för mig att stanna kvar i mediebranschen. Ett spår har varit den ideella sektorn, att få jobba med något meningsfullt. Det här jobbet är precis det: en stor och viktig organisation med internationell koppling som verkligen gör skillnad.

Sverige för UNHCR:s främsta uppdrag är att samla in pengar för att hjälpa människor på flykt från krig och elände.
– I Sverige samlar de in 400-500 miljoner kronor om året från privatpersoner och företag, men det behövs alltid mer pengar. Uppdraget handlar också om att skapa engagemang och sprida kunskap om flyktingars situation, säger Åsa Tillberg Widell.

Åren inom media har lärt henne att skapa och sprida historier som engagerar och berör. Den kunskapen kommer hon att ha användning för i den nya rollen.
– De flesta journalister har blivit det för att man har en tanke om att bidra och förbättra samhället och världen. Så det finns ju likheter. Skillnaden är att man aldrig kan ta ställning, vilket jag kan göra nu. Det ska bli väldigt roligt.

Åsa Tillberg Widell tar över jobbet efter Katinka Lindholm.
– Vi är oerhört glada över att ha rekryterat Åsa Tillberg Widell som ny Generalsekreterare för Sverige för UNHCR. Hennes långa erfarenhet av ledarskap, digitalisering och en bransch i transformation, tillsammans med Åsas breda nätverk är alla viktiga delar som vi ser behövs för att Sverige för UNHCR ska kunna öka engagemanget för UNHCR:s viktiga arbete för människor som tvingats på flykt, säger Nicklas Wigren, ordförande för Sverige för UNHCR.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

UNHCRÅsa Tillberg Widell

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.