Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar Creuna efter försäljningen: Johanna Fagrell Köhler ny vd för Comprend

Publicerad: 1 juni 2021, 08:06

Martin Petersson (koncernchef H&H Group), Johanna Fagrell Köhler (vd Comprend) och Staffan Lindgren (rådgivare Comprend)

Foto: Fredrik Goeras

I höstas köptes Creuna upp av Knowit. Nu ska Johanna Fagrell Köhler få H&H Groups digitala byrå Comprend att växa.


Ämnen i artikeln:

H&H Group

Comprend som verkat inom digital företagskommunikation sedan 1990-talet ska öka tillväxten och dra nytta av den europeiska kundbas som bolaget byggt upp. Staffan Lindgren, som lett bolaget under 25 år, ersätts nu av Johanna Fagrell Köhler i ett läge där förändringstakten på marknaden ökat.  

– Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med våra kunders viktiga frågor kring digitalisering av kommunikationen. Jag har lärt känna Johanna som en stark ledare med förmågor för att växla upp ytterligare och fortsätta företagets tillväxtresa på ett bra sätt, säger Staffan Lindgren som i fortsättningen blir rådgivare på Comprend.

Johanna Fagrell Köhler har de senaste åren varit vd för Creuna, som under hösten 2020 förvärvades av Knowit. Initialt uppgick köpesumman till cirka 178 miljoner kronor. Hon arbetade på Icon Medialab under 1990-talet och har tidigare varit vd på Mobiento samt One Media. För närvarande sitter hon i styrelsen för fastighetsbolaget Klövern, G5 Entertainment och S-Group.

– Den digitala kartan är under ständig förändring och branschen som helhet håller på att ta en ny form. Större och större digitala konsulter säljer anonyma resurser. Här finns en möjlighet för Comprend att agera med hjärta och hjärna i partnerskap med våra kunder och medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med alla Comprendare i Stockholm och London, säger Johanna Fagrell Köhler i en kommentar.  

H&H Group består i dag av 15 byråer. Under 2019 minskade Comprend omsättningen till 103 (111) miljoner kronor. Rörelseresultatet minskade till 555 000 kronor (8,3 mkr).

– Våra kunders digitala behov driver utvecklingen inom hela vår grupp och är ett prioriterat tillväxtområde för koncernen där Comprend spelar en nyckelroll.  Jag är övertygad om att Johanna kommer bidra på många sätt för att realisera vår vision och välkomnar henne varmt till både Comprend och H&H Group, kommenterar Martin Petersson som är vd och koncernchef för H&H Group.  

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

H&H Group

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.