Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar Expressen – efter 52 år

Publicerad: 18 augusti 2015, 14:09

Ulf Nilson drar sig tillbaka

Foto: Expressen

Krönikören och "världsreportern" Ulf Nilson har skrivit sin sista krönika för Expressen. Detta efter 52 år på tidningen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenUlf Nilson

Ulf Nilson, 82 år, har arbetat för Expressen i drygt fem decennier som bland annat utrikeskorrespondent och fast krönikör. Men nu har han skrivit sin sista veckokrönika i tidningen. I en lång intervju berättar han om sin karriär och beslutet att trappa ned.

– Jag har länge tänkt att jag inte vill sluta med min spalt, men nu tänker jag att jag ska fortsätta skriva fast på ett annat sätt. Kanske blir det en memoar. Ibland är jag sugen på att skriva om mitt långa yrkesliv och andra gånger tvekar jag på om det är just det jag ska göra. Skriva kommer jag dock alltid att göra i en eller annan form, säger han till tidningen.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vill dock inte utesluta att Nilson återkommer i tidningens spalter, trots att han passerat pensionsstrecket för länge sedan.

"Det har varit en otrolig karriär, väl dokumenterad inte bara i Expressen utan också flera böcker, men i dag intervjuas Ulf av Karin Sörbring om att han nu skrivit sin sista veckokrönika i Expressen. Vår uppdrag är ju "roa, oroa och förarga" och det kan man ju onekligen konstatera att denne skribent har gjort" skriver han i ett blogginlägg.

På senare år har Ulf Nilson skapat ett antal kontroverser med sina krönikor. Bland annat en som handlade om militanta muslimer och "pursvenskar".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ExpressenUlf Nilson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.