Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar Google för att styra SEB:s globala marknadsföring

Publicerad: 4 september 2019, 11:22

Foto: Pressbild / Google

Gustav Radell lämnar rollen som head of consumer & brand marketing northern Europe på Google för att bli global marknadschef på SEB.


Gustav Radell har jobbat på Google i över 12 år. Under sin tid på nätjätten har han bland annat varit med och lanserat Android, Youtube och Google Maps. De senaste åren har han varit ansvarig för marknadsföringen för Googles konsumentprodukter i Norra Europa och även varit marknadschef för Googles svenska verksamhet.

Nu lämnar han bolaget för att ta över som global marknadschef på SEB.

– Det ska bli väldigt spännande och hedrande att få möjligheten att vara med och förädla SEB:s fantastiska historik av att vara en ledande bank i norra Europa. Genom min erfarenhet hoppas jag kunna bidra till det redan starka teamet på SEB och dess förmåga att förtjäna kundernas förtroende, genom att vara drivande i att bygga en bank för dagens bankkunder med morgondagens teknik, säger Gustav Radell.

För fyra år sedan tog han plats på Veckans Affärers lista 101 Supertalanger. På SEB kommer han att rapportera till Sara Öhrvall, chief digital, customer experience and communication.

– Gustav är en viktig rekrytering för den pågående transformationen av vår marknads- och kommunikationsenhet och jag är väldigt glad att få hälsa Gustav Radell välkommen till vårt team. Med sin erfarenhet av att använda den senaste tekniken för att bygga starka varumärken på flera marknader och framgångsrika produktlanseringar, blir han en fantastisk tillgång i arbetet med att framtidssäkra SEB, säger Sara Öhrvall.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.