Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Lämnar LRF Media för Egmont

Publicerad: 5 april 2016, 08:56

Johan Taubert går till Egmont.

Foto: Press

Johan Taubert lämnar LRF efter elva år för att bli ny förlagsdirektör på Egmont Publishing.


I februari meddelade tidskriftsförlaget Egmont Publishing att de skrotar affärsenheterna Kvinna, Man och Kids för att dela in i områdena Stockholm och Malmö. Åsa Holmström, förlagsdirektör Kvinna och David Seifors, marknadsdirektör, lämnade företaget, samtidigt som Marika Bark utsågs till ny förlagsdirektör för Egmont i Malmö.

LÄS MER: Egmont omorganiserar – chefer lämnar

Nu har Egmont värvat Johan Taubert till tjänsten som förlagsdirektör i Stockholm. Johan Taubert har arbetat inom LRF sedan 2005. 2014 blev han förlagschef med ansvar för ett 30-tal tidningar, tidskrifter, deras digitala kanaler samt viss bokutgivning.

LRF Media tog nyligen beslutet att sälja nio av sina tidskrifter till Bonnier Tidskrifter.

Lämnar du LRF Media på grund av försäljningen?
– Jag fick frågan om jag var intresserad av att ingå i en rekryteringsprocess av tjänsten hos Egmont och tyckte att det lät jättespännande. LRF Media har tagit beslut om en ny inriktning och jag tror att de står inför en framgångsrik framtid. Det var kul att vara där, men för mig känns det som rätt läge att lämna, säger Johan Taubert till Resumé.

Kan du säga någonting om hur du vill utveckla organisationen?
– Jag kan inte i detalj gå in på om det blir någon omorganisation eller om det är varumärken som ska satsas mer på. Jag tror att det gäller att jobba med kvalité för att överleva och att det viktigaste är att vårda relationen till läsarna, säger Johan Taubert.

Johan Taubert lämnar LRF Media i början av sommaren och tillträder sin nya tjänst den 8 augusti.

Egmont Publishing i Sverige omsatte 1 070 miljoner kronor under 2015. Rörelseresultatet ökade från 49 miljoner kronor till 55 miljoner.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.